top of page
  • Instagram
  • Facebook

תחומי הליבה של העמותה

מתוך חיבור עמוק לקהילה שאנו משרתות, פרויקט גילה החל את דרכו כארגון המספק שירותים ייעודיים לחברות וחברי קהילה, ובהם סיוע משפטי, ליווי למיצוי זכויות, תמיכה חומרית, הנגשת שירותי בריאות, פיתוח מענים, עבודת שינוי מדיניות והדרכת אנשי מקצוע. ב-15 השנים האחרונות עבודתנו חוצה ארגונים ומסגרות, ושואפת לבנות ולחזק מארג אנושי מגוון ומכבד הן בקהילה הטרנסית והן בקרב אנשי ונשות המקצוע המלווים אותה. 


האמונה שזכויותיה של הקהילה הטרנסית הן חלק בלתי נפרד מתנועה רחבה יותר לזכויות אדם, צדק חברתי וחברה חופשית ושוויונית לכולן ולכולם, היא ערך מוביל ומרכזי של העמותה. לפיכך, פרויקט גילה פועל על מנת שכולנו נוכל לחיות את זהותנו המגדרית ולבטא אותה, ללא תלות במצבנו הכלכלי, הבריאותי, מוצאנו או דתנו. לשם כך אנו פועלות להגן על חברות וחברי הקהילה מהטרדות, אפליה ואלימות, הן בסיוע אינדיבידואלי באמצעות שירותי המרכז הטרנסי והן בקידום שינוי חברתי רחב מול מקבלי החלטות באמצעות עבודת המטה שלנו. 

הנגשת ידע

 

הקהילות שלנו לא מקבלות מענים טובים דיים ממערכות הבריאות והרווחה. בשל אירועים טרנספוביים, חוסר ידע וטיפול לא הולם, א.נשים רבים בקהילות שלנו נמנעים מלגשת לטיפול רפואי ונפשי ומצריכת שירותי רווחה. במטרה לקדם את זכויות הקהילה הטרנסג'נדרית מול גורמי הרפואה והרווחה, ולפעול למען שיפור השירותים, הקמנו את פרויקט ההכשרות של גילה. ​

באפריל 2023 קם מערך ההכשרות הטרנסי שחרט על דגלו שיח מקרב תוך הנגשת ידע טרנסי מקצועי וקהילתי. 

בשנת 2024 פגשנו למעלה מ-5,000 א.נשי רפואה, פסיכיאטריה, פסיכולוגיה ועבודה סוציאלית, צוותי סיעוד, עובדי אדמיניסטרטיציה בתחום הרפואה וסטודנטים.ות לרפואה וסיעוד. אשר עברו איתנו הכשרות מקצועיות. 

מאבק בטרנספוביה

מאורגנת

בשנים האחרונות אנו עדות לעליה בשיח השלילי והמשתלח על ילדים על הקשת הטרנסית ככלי להטיית דעת הקהל הציבורית נגד הקהילה הטרנסית ונגד ערכים של הכלה, גיוון, חופש ושוויון. שיח מסוג זה מערער על הלגיטימיות של קיומם של א.נשים על הקשת הטרנסית בחברה והוא מסוכן במיוחד לילדים ונוער. 

אחת הטקטיקות הנפוצות והרעילות ביותר היא סילוף נתונים והפצת מידע מוטעה כהצדקה לצמצום ואף ביטול המענים התומכים באישוש הזהות המגדרית של ילדים, נוער, ובגירים. מסיבה זו גילה משקיעה מאמצים ביצירת תשתית הנגשת ידע ופרקטיקה מהימנה, מגובה מחקרית אשר נלחמת בשורשיה המבניים של הטרנספוביה.

בשנת 2024 השקנו את פרויקט המאבק בטרנספוביה מאורגנת שכולל העצמה של הקהילה הטרנסית דרך הקניית כלים לאקטיביזם מקומי, עבודת שינוי עמדות עם הקהילה הגאה וקידום נרטיב ציבורי חיובי לגבי הקהילה הטרנסית. 

בריאות טרנסית

פרויקט גילה עוסקת בקידום בריאות טרנסית מיטיבה מיום הקמתה. בשנתיים וחצי האחרונות זכינו לקדם את התחום כחלק מפרויקט משותף עם האגודה לזכויות האזרח, מעברים לקשת הטרנסית והקליניקה המשפטית לזכויות אדם באונברסיטת חיפה, בתמיכת האיחוד האירופי.

 

בין היתר, המיקוד של פרויקט גילה בבריאות טרנסית נעשה גם דרך פרויקט טרנס-דולה שהינו פרויקט חדשני ויחודי שהוקם ב- 2020 ומובל על ידי נינה הלוי, נציגת הציבור בועדה להתאמה מגדרית בשיבא-תל השומר. במסגרת הפרויקט ניתן ליווי פרטני לנשים טרנסיות סביב תהליכי התאמה מגדרית, בדגש על ניתוח וגינופלסטי. 

פרט וקהילה

המרכז הטרנסי הוא המרכז הקהילתי הראשון מסוגו בארץ המוקדש כולו לקהילה שלנו על כל גווניה. 
 

המרכז מהווה בית עבור הקהילה שלנו, הקהילה הטרנסית. זה הוא המקום להיפגש, להנות, להתחבר, וליצור רשת קשרים העוטפת כל אחד.ת מאיתנו ומלווה אותה.ו בדרך. 

המרכז מציע מענה הוליסטי המקיף תחומי חיים שונים; סדנאות, אירועים, קבוצות ומפגשים חברתיים לצד שירותי פרט לאנשים על הקשת הטרנסית, משפחותיהם וכן מידע והדרכה לא.נשי מקצוע שעובדות.ים עם הקהילה.

בין השירותים הניתנים: סיוע במיצוי זכויות, ליווי אישי, הנגשת מידע, סיוע משפטי, הנגשה של שירותים רפואיים, שירותי אחות ועוד.

אקטיביזם טרנסי

פרויקט גילה להעצמה טרנסית מושתתת על יסודות של אקטיביזם של חברי.ות הקהילה. אנחנו מאמיניםות שעלינו לפעול כדי לייצר שינוי במציאות שלנו ושל הקהילה שלנו, ושזה התפקיד שלנו להמשיך ליצור את התשתית לפעילות עבור כל מי שיכול.ה ורוצה לקחת חלק.

לובינג ושינוי מדיניות

פרויקט גילה פועלות כנגד ההדרה והאפליה הממוסדת כנגד א.נשים טרנס* ולמען פיתוח מענים אשר יתמודדו עם ההזנחה ארוכת השנים של הקהילות שלנו. אנחנו פועלות בועדות כנסת, מול משרדי ממשלה, מול מוסדות ורשויות, הן באמצעות לובינג והן באמצעים משפטיים.

 

לאורך השנים היינו מעורבות, בין השאר במאבקים על הזכות לבריאות, ולשיפור הטיפול הניתן ברפואה הציבורית למי שמבקשות לעבור הליכים רפואיים להתאמה מגדרית, השתתפנו בניסוח נוהל כשירות תרבותית לעבודה עם א.נשים טרנס* שהתפרסם על ידי האגף לבריאות הנפש במשרד הבריאות ופעלנו לביטול נוהל ההפרדה שהיה נהוג בשב"ס. 

bottom of page